Luksus på en torsdag

Jeg kom over oppskriften på disse asiatiske herlighetene i et svensk blad, og som er hentet fra kokeboka "Glöd".
Om du liker retter med ingefær, chili og hvitløk, ja, så prøv denne! Svensken ble overlykkelig da han kom hjem til denne retten i dag, med ris som tilbehør.
Om du ikke er glad i sterk mat, så prøv karbonadene uten dipsausen. Retten er både enkel og kjapp å lage.







Her er oppskriften beregnet på fire personer:
600 gram farse av gris
1 revet løk
1 spiseskje finrevet fersk ingefær
4 finrevne vitløksbåter
2 spiseskjeer fiskesaus
1 spiseskje japansk soya
1 spiseskje sukker
2 teskjeer pepper
1 spiseskje rapsolje til steking
Dipsausen:
1 dl vann
4 spiseskjeer fiskesaus
4 spiseskjeer sukker
1 1/2 spiseskje eddik
Presset saft av 1/2 lime
1 finhakket rød chili
1 finhakket vitløksbåt
1 strime salatsløk
Til servering:
Ris og isbergsalatblad

Slik går du fram:
1) Bland farsen med resten av ingrediensene og form til 16 karbonader. Stek dem i olje i ca 3 minutter på hver side.
2) Bland ingrediensene til dipsausen.
3) Server karbonadene med diåsausen, isbergsalat og ris.



Håper det vil smake:)
Ha en fin torsdag, kjære bloggleser:)
Ser underbart ut ....måste provas