4

Luksus på en torsdag


Jeg kom over oppskriften på disse asiatiske herlighetene i et svensk blad, og som er hentet fra kokeboka "Glöd".

Om du liker retter med ingefær, chili og hvitløk, ja, så prøv denne! Svensken ble overlykkelig da han kom hjem til denne retten i dag, med ris som tilbehør.

Om du ikke er glad i sterk mat, så prøv karbonadene uten dipsausen. Retten er både enkel og kjapp å lage.

 Chili
Ingefær
Fiskesaus
Japansk soya
 
Farse av gris
Lime setter smak på fiskesausen
 
Hvitløk

 

Her er oppskriften beregnet på fire personer:

600 gram farse av gris

1 revet løk

1 spiseskje finrevet fersk ingefær

4 finrevne vitløksbåter

2 spiseskjeer fiskesaus

1 spiseskje japansk soya

1 spiseskje sukker

2 teskjeer pepper

1 spiseskje rapsolje til steking

 

Dipsausen:

1 dl vann

4 spiseskjeer fiskesaus

4 spiseskjeer sukker

1 1/2 spiseskje eddik

Presset saft av 1/2 lime

1 finhakket rød chili

1 finhakket vitløksbåt

1 strime salatsløk

 

Til servering:

Ris og isbergsalatblad

 

 Stekes på ca tre minutter på hver side.

 

Slik går du fram:

1) Bland farsen med resten av ingrediensene og form til 16 karbonader. Stek dem i olje i ca 3 minutter på hver side.

2) Bland ingrediensene til dipsausen.

3) Server karbonadene med diåsausen, isbergsalat og ris.

 

 Dipsausen setter prikken over i-en på denne retten.
 
 

Håper det vil smake:)

Ha en fin torsdag, kjære bloggleser:)

 

1 Anonym:

Ser underbart ut ....måste provas

Svar: Mye gode smaker i denne retten, Anonym;)
Pia Johansen

2 Peter Wallin:

Mums

Svar: Ja, det var godt, Fjodde;) Håper dere trives i deres nye hjem;)
Pia Johansen

3 Stine:

Flinke mamman min ;)

Svar: Snille, gode Stinemora mi. Dette er ikke en rett for dine smaksløker;)))
Pia Johansen

4 Berit:

Ikke for mine smaksløker heller, men flotte bilder!:)

Svar: Hahaha - tror ikke dette er smaker for deg, nei, mor;) Men vi har oppskrifter på mange andre gode retter du liker;) klem
Pia Johansen