En stor favoritt: Mickes fiskesuppe!

Jeg er ikke særlig glad i fisk, men denne fiskesuppa er blant mine absolutte favorittretter. Ifølge svensken er den kjempelett å lage, og han anbefaler deg gjerne om å gjøre klar basen kvelden før, så kan du bare tilsette fisken før suppa er klar. Vi velger alltid laks, men du kan tilsette den fisken du liker best. Reker og blåskjell passer også godt.

Laks er vår favoritt i suppa, men du kan tilsette den fisken du liker best. Blåskjell og reker passer også godt.
Her er oppskriften for 4 personer:
1 løk
2 hvitløksbåter
1 chili
1 ss olivenolje til steking
2 dl fløte
5 dl vann
2 dl hvitvin
1 fiskebuljong
600 gram fisk
0,5 gram – eller en klype safran
dill til pynt

Nyyyydelig godt!
Slik går du fram:
Hakk løk, hvitløk og chili og stek forsiktig på svak varme i ca fem minutter. Tilsett vin, vann og fiskebuljong og la det koke under lokk i 30 minutter. Hell i fløten og tilsett fisken i terninger og safran, og la koke i ti minutter.
Husk at chili kan være sterk, så tilsett bare en halv i starten, og smak deg fram. Svensken blir aldri lei av å minne om at du alltid skal smake, smake, smake når du lager mat. Tilsett gjerne salt og pepper om du ønsker det.
Tilbehør: Hvitløksbrød
God middag:)